Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliitto kouluttaa: syksy 2021 -esite (pdf, 310 kt)

Tällä hetkellä koulutamme etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Palaa takaisin koulutuksiin

Kehitysvammaisen ikääntyminen ja muistisairaudet

Ajankohdat:
29.9.2021 09:00 - 15:00
30.9.2021 09:00 - 15:00

Jos työskentelet ikääntyneiden kehitysvammaisten kanssa tai olet yleisesti kiinnostunut aiheesta, koulutus sopii sinulle.  
 
Ensimmäisenä päivänä keskitytään kehitysvammaisten ikääntymiseen ja ikääntymisen aiheuttamiin muutoksiin. Miten hyvää ikääntymistä voidaan tukea arjessa? Päivän lopuksi saadaan tietoa lääkityksen merkityksestä.
 
Toisena päivänä käsitellään kehitysvammaisten muistisairauksia ja niiden aiheuttamia vaikutuksia. Millaista on muistisairaan kehitysvammaisen hyvä arki ja hoito sekä ohjaus?  Lopuksi tutustutaan Muistikka-työvälineeseen ja sen käyttöön.  
 
Päivän kouluttajat ovat FT, neuropsykologi Oili Sauna-aho, KTO, muistiasiantuntija, ohjaaja Maria Eriksson, Savas

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä: koulutuksen sisällöstä: kouluttaja Outi Raunetvuo, outi.raunetvuo(at)kvl.fi, puh. 045 7733 4494
  • käytännönjärjestelyistä: osastosihteeri Mirka Oksanen, mirka.oksanen(at)kvl.fi, p. 09 3480 9265

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus, toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt osallistumasta sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Osallistumismaksu Kehitysvammaliiton jäsenet 216€. Muut osallistujat 240€.
Paikkakunta etäkoulutus
Paikka etäkoulutus
Kouluttaja FT, neuropsykologi Oili Sauna-aho, KTO, muistiasiantuntija, ohjaaja Maria Eriksson, Savas

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään 15.9.2021

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Tietosuojaseloste