Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliitto kouluttaa: syksy 2021 -esite (pdf, 310 kt)

Tällä hetkellä koulutamme etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Palaa takaisin koulutuksiin

Selkokieltä opetukseen! (Vapaa sivistystyö, ammatillinen ja lukio-opetus)

Ajankohdat:
24.3.2022 14:00 - 16:30
29.3.2022 14:00 - 16:30
7.4.2022 14:00 - 16:30
27.4.2022 14:00 - 16:30
28.4.2022 14:00 - 16:00

HUOM! Opetushallituksen tukema maksuton täydennyskoulutus on suunnattu seuraaville kohderyhmille:

Vapaa sivistystyö, ammatillinen ja lukio-opetus: opettajat ja ohjaajat, S2-opettajat, erityisopettajat, äidinkielenopettajat

Koulutus ei ole tarkoitettu peruskoulun opetushenkilöstölle, heille on suunnattu Herätä erityisoppijan luovuus -koulutus.

Toteutus

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa (Teams).

Alustava sisältö

Mikä suomen kielessä on helppoa tai hankalaa ihmisille, joille lukeminen on haastavaa? Miten kirjoitat sujuvaa selkokieltä? Miten muokkaat omista opetusmateriaaleistasi selkokielisiä?

Perehdymme kurssilla selkokielen kirjoitusohjeisiin ja teemme paljon pieniä kirjoitustehtäviä, joista saat palautetta myös muilta osallistujilta. Kolmannen ja neljännen koulutuskerran välissä osallistujat tekevät yhden laajemman kirjoitustehtävän, josta saa palautetta kouluttajilta. Varaa aikaa tehtävän tekemiseen 7.4.–20.4. väliltä. Tehtävän palautus on 20.4.2022. Puhumme myös saavutettavuudesta, selkokielen käyttäjäryhmistä, selkojulkaisun ulkoasusta ja kuvituksesta sekä selkokielisen puheen periaatteista.

Selkokieli

Selkokieli on avain tietoon ja lukuelämyksiin. Selkokieli on suomen kielen muoto, jossa kieltä on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokeskuksen tekemän arvion (2019) mukaan 650 000–750 000 ihmistä tarvitsee selkokieltä.

Lisätietoa selkokielestä: selkokeskus.fi

Ohjelma

Koulutuksen tarkempi ohjelma julkaistaan noin viikko ennen koulutuksen aloitusta.

Osallistuminen

Opetushallituksen tukemana (maksuton vapaan sivistystyön opetushenkilöstön täydennyskoulutus) koulutukseen otetaan 20 osallistujaa. Opetushallitus ei vastaa mahdollisista ruokailu- ja matkakuluista eikä sijaisten järjestämisestä aiheutuvista kuluista.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 14.3.2022.

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.

Lisätietoa

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ilman kuluja. Jos peruminen tapahtuu tämän jälkeen, veloitamme perumismaksun.

Mikäli osallistuja keskeyttää koulutuksen ilman painavaa syytä, peritään osallistujalta keskeytysmaksu.

Osallistumismaksu Koulutus on maksuton: Opetushallituksen tukema opetushenkilöstön täydennyskoulutus
Paikkakunta Verkkokoulutus: Teams
Järjestäjä Elinikäisen oppimisen yksikkö ja Selkokeskus
Kouluttaja Selkokeskuksen suunnittelijat Ella Airaksinen (FM) ja Henna Kara (FM) sekä kustannustoimittaja (selkokielinen kauno- ja tietokirjallisuus) Jenni Saarilahti

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään 1.3.2022

12 paikkaa vapaana

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Tietosuojaseloste