Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

TÄYNNÄ: Koulutuspäivä emotionaalisen kehityksen arvioinnista - Emotional development and mental health in persons with intellectual disability: from theory to practice

Puhujat

Ajankohta: 18.5.2022 klo 09:00 - 15:30

Huom! Tapahtumanpito paikka on vaihtunut! Tapahtuma järjestetään Espoon Leppävaarassa Kehitysvammaliiton tiloissa (Linnoitustie 2 B, 02600 Espoo). Tapahtumaa ei siis järjestetä Iiris-keskuksessa (Helsinki).

Emotionaalisen kehityksen ymmärtäminen ja arviointi tuo uuden käytännönläheisen näkökulman haastavaan käyttäytymiseen. Koulutus syventää osaamista ja ymmärrystä haastavan käyttäytymisen taustatekijöistä sekä tuo näkökulmia psykiatrisen diagnostiikkaan.
Tilaisuuden kouluttajilla on pitkäaikainen kokemus emotionaalisen kehityksen arvioinnista ja käytännön työskentelystä. He ovat olleet kehittämässä SEOR2- emotionaalisen kehityksen arviointivälinettä.

Koulutus toteutuu englanniksi ja soveltuu kaikille kiinnostuneille. Koulutuksessa ei ole tulkkausta.

Puhujina alan huippuasiantuntijat Belgiasta:

  • Filip Morisse
  • Leen De Neve
  • Dr. Lien Claes

Tervetuloa mukaan!

Alustava ohjelma
Preliminary programme

Coffee and snacks before the seminar

9.00–11.30    Welcome and introduction, Dr. Oili Sauna-aho, Clinical neuropsychologist
                     People with ID and mental health problems
                     Developmental approach  
                     Emotional development (stages of emotional development and their characteristics, practical assessment, scales for assessing emotional development, interpretation of results; illustration with case-studies)
11.30–12.30   Lunch
12.30–14.00   Emotional development part 2
                     Assessment of emotional development
                     Coffee Break
14.30–15.30   Integrative diagnosis and treatment (adaptation of the environment to the basic needs of the person and examples of good practice)
        Welcome!

Koulutusinfo

  • Huomioimme koronaepidemiaan liittyvät turvallisuusohjeet ja noudatamme tapahtumissamme kulloinkin voimassa olevia kaupungin ja valtion ohjeistuksia.
  • Koulutuksen toteutumisesta tai tapahtumapaikan muutoksesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli tapahtumassa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Matkat ja majoitus:

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan

Lisätietoa:

  • sisällöstä: asiantuntija Tea Kairi, puh. 09 34809 237, tea.kairi(at)kvl.fi
  • ilmoittautumiset/peruutukset: osastosihteeri Mirka Oksanen, puh. 09 3480 9265, mirka.oksanen(at)kvl.fi

Tietoa Emotionaalisen kehityksen arvioinnista
Videolla kerrotaan kehitysvammaisten henkilöiden emotionaalisen kehityksen arvioinnista ja sen hyödyistä:

https://www.youtube.com/watch?v=HfhCJmi3NqU

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää 29.4. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus, toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt osallistumasta sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

OsallistumismaksuKehitysvammaliiton jäsenet 126 euroa. Muut osallistujat 140 euroa. Osallistumismaksuun sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen.
PaikkakuntaHelsinki
PaikkaKehitysvammaliitto, 1. krs, Linnoitustie 2 B, 02600 Espoo
JärjestäjäKehitysvammaliitto yhteistyössä Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus kanssa
Kouluttajahuippuasiantuntijat Filip Morrisse, Leen De Neve, Lien Claes Belgiasta

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste