Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Kohti saavutettavaa opetusta – selkokieli ja digityövälineet haltuun!

Ajankohdat:
22.9.2022 14:15 - 16:30
27.9.2022 14:15 - 16:30
11.10.2022 14:15 - 16:30
31.10.2022 14:30 - 16:45
7.11.2022 14:30 - 16:45
17.11.2022 14:30 - 16:45
21.11.2022 17:00 - 18:00
28.11.2022 14:30 - 16:45

HUOM! Opetushallituksen tukema maksuton täydennyskoulutus on suunnattu seuraaville kohderyhmille:
Vapaa sivistystyö (kansalaisopistot, kansanopistot, kesäyliopistot, opintokeskukset), ammatillinen ja lukio-opetus: opettajat ja ohjaajat, S2-opettajat, erityisopettajat, äidinkielenopettajat.
Koulutus ei ole tarkoitettu peruskoulun opetushenkilöstölle, heille on suunnattu Herätä erityisoppijan luovuus -koulutus.

Koulutukseen osallistuvan on hyvä hallita tietokoneen peruskäyttö, muuta erityisosaamista ei vaadita.

Toteutus

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa (Teams).

Alustava sisältö

Koulutus jakautuu kahteen eri osuuteen: selkokieli (3 koulutuskertaa) ja digityövälineet (5 koulutuskertaa).
Koulutus on käytännönläheinen ja sisältää harjoituksia sekä työskentelyä etäjaksoilla.

Selkokieli-osuus

Koulutuksessa tutustutaan kirjoitetun ja puhutun selkokielen perusteisiin sekä selkojulkaisujen ulkoasuun. Koulutuksessa tehdään pohdinta- ja kirjoitustehtäviä.

Selkokieli on saavutettavaa kieltä. Selkokieli on suomen kielen muoto, jossa kieltä on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokielen tarkoitus on auttaa selkokieltä tarvitsevia ihmisiä tiedon saamisessa, lukemisessa ja osallistumisessa.

Digityövälineet-osuus

Koulutuksessa perehdytään Microsoft 0365 helppokäyttötoimintoihin ja saavutettavuusominaisuuksiin sekä monikanavaisiin palveluihin. Painopisteenä on kehittää osallistujien digi- ja ohjaustaitoja sekä lisätä tietoutta saavutettavuudesta.

Käytännönläheinen koulutus antaa tietoa, miten digityövälineitä voi hyödyntää osana opetusta ja ohjausta. Lisäksi koulutuksessa harjoitellaan palveluiden käyttöä ja koulutuskertojen välillä osallistujat kokeilevat digityövälineitä omassa työssään. Näiden kokemusten perusteella osallistuja rakentaa koulutuksen aikana itselleen digityövälinepakin, jota hän voi hyödyntää omassa työssään koulutuksen jälkeen. Tavoitteena on, että osallistujat oppivat huomioimaan paremmin erilaisten oppijoiden tarpeet ja osaavat hyödyntää digityövälineitä ja monikanavaisia palveluita opetuksessa ja ohjauksessa.

Koulutuksessa esiteltävät palvelut: Microsoft 365 (sisältää mm. Word Online, Edge, Office Lens, Teamsin ja PowerPointin saavutettavuusominaisuudet) ja ThingLink, Padlet, Book Creator (alustava sisältö, tarkentuu osallistujille tehdyn alkukyselyn perusteella).

Ohjelma

Koulutuksen tarkempi ohjelma julkaistaan noin viikko ennen koulutuksen aloituspäivää.

Osallistuminen

Opetushallitus ei vastaa mahdollisista ruokailu- ja matkakuluista eikä sijaisten järjestämisestä aiheutuvista kuluista.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 26.8.2022.

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.

Lisätietoa

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ilman kuluja. Jos peruminen tapahtuu tämän jälkeen, veloitamme peruutusmaksun (50 €).

Mikäli osallistuja keskeyttää koulutuksen ilman painavaa syytä, peritään osallistujalta keskeytysmaksu (100 €).

Peruutusehdot

OsallistumismaksuKoulutus on maksuton: Opetushallituksen tukema opetushenkilöstön täydennyskoulutus
PaikkakuntaVerkkokoulutus (Teams)
PaikkaVerkkokoulutus (Teams)
JärjestäjäElinikäisen oppimisen yksikkö
KouluttajaKM Paula Jägerhorn, kustannustoimittaja (selkokielinen kauno- ja tietokirjallisuus) Jenni Saarilahti, Toimintaterapeutti Riikka Marttinen ja ammatillinen erityisopettaja Tarja Tolonen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste