Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, syksy 2023 (pdf, 696 kt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Kehitysvammaisten ikääntyminen ja muistisairaudet - etäkoulutus

Ajankohta: 11.10.2022 klo 09:00 - 15:00

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on mennyt, mutta koulutuksessa on vielä tilaa. Voit ilmoittautua mukaan alla olevalla lomakkeella aina 10.10. asti.

Miten ikä muuttaa ihmistä? Milloin vanhuus alkaa? Mitä on hyvä ikääntyminen ja miten sitä voidaan tukea? Koulutuspäivän tavoitteena on lisätä osaamista kehitysvammaisten ihmisten ikääntymisen merkkien tunnistamisessa ja huomioimisessa sekä yksilökeskeisessä tukemisessa. Koulutus antaa myös valmiuksia palvelujen kehittämiseen ja muistisairauksien tunnistamiseen. Hyödynnämme koulutuksessa osallistujien käytännön kokemuksia ja vertaisoppimista yhteisten pohdintojen kautta. Koulutus on tarkoitettu kehitysvammaisten ihmisten kanssa työskenteleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kouluttajana Sirpa Granö, jolla on työkokemusta kehitysvamma-alalta. Sirpa on koulutukseltaan gerontologi, ammatillinen opettaja sekä tällä hetkellä myös väitöskirjatutkija.

Kiinnostaako koulutus, mutta päivä ei sovi sinulle syystä tai toisesta?
Koulutustallenne on saatavissa katsottavaksi kahden viikon ajan koulutuksen toteutumisen jälkeen! Tallenteen hinta on sama kuin koulutuksen. Valitse ilmoittautumisvaiheessa tuletko koulutukseen vai tilaatko katselulinkin. Katselulinkki on henkilökohtainen ja katsottavissa vain sen tilaajan laitteessa ennalta sovitun ajan. Katselulinkin voi tilata myös sähköpostilla outi.raunetvuo@kvl.fi.

Ohjelma:
9.00    Odotukset päivälle – omat ajatukseni ikääntymisestä
9.15    Mitä ikää eletään?
           - ajassa muuttuvat ikäkäsitykset
           - milloin vanhuus alkaa?
10.00   Kehitysvammaisen ihmisen ikääntymisen erityispiirteet
           - yhteistä ja erilaista muuhun väestöön verrattuna
           - vammaisuus ja vanhuus
10.30   WHO:n kriteerit iäkkäiden kehitysvammaisten hyvälle palvelulle
           - arvioidaan toteutumista omissa palveluissa
11.30   Lounas
12.15   Tulevaisuuden suunnittelu
            - hyvän ikääntymisen elementit
            - miten tuemme kehitysvammaisen ihmisen toimijuutta?
13.15    Vanhuuden vaiheen siirtymät elämänkulussa
            - kenen johdolla edetään?
            - mitä muutos merkitsee?
14.00    Elämää muistisairauden kanssa
            - miten tunnistan ja kohtaan?
            - mistä apua ja tukea
14.45    Palaute ja päätös - mitä otan mukaani?

Koulutuksesta saatua palautetta: "Sain paljon uutta tietoa." "Tietoa yleisesti muistisairaudesta kehitysvammaisella, jota harvoin otetaan heidän kohdalla huomioon." "Selkeät luennoitsijat, laaja aihe paljon tietoa omaksuttavana."

Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 27.9.

Koulutusinfo

  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli tapahtumassa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä: Outi Raunetvuo, outi(at)saavuta.fi
  • käytännönjärjestäjä: osastosihteeri Mirka Oksanen, mirka.oksanen(at)kvl.fi, puh. 09 3480 9265

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

OsallistumismaksuKehitysvammaliiton jäsenet 170€. Muut osallistujat 189€.
Paikkakuntaetäkoulutus
PaikkaEtäkoulutus
JärjestäjäKehitysvammaliitto ry
Kouluttajagerontologi, ammatillinen opettaja, väitöskirjatutkija Sirpa Granö

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste