Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, syksy 2023 (pdf, 696 kt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

VIELÄ EHDIT MUKAAN: Kun seksuaalisuus ja sen sävyt aiheuttavat päänvaivaa

Ajankohta: 15.11.2022 klo 09:00 - 15:00

Haastavat tilanteet arjessa - Kun seksuaalisuus ja sen sävyt aiheuttavat päänvaivaa.

Viimeinen ilmoittautuminen on mennyt, mutta koulutuksessa on vielä tilaa. Voit ilmoittautua etään alla olevalla lomakkeella aina 14.11. asti.

Positiivinen seksipuhe? Mitä se on? Miten seksuaalikasvatusta voi toteuttaa arjessa? Osallistu koulutukseen, jossa pohditaan seksuaalisuutta yleensä, ja mitä siihen kuuluu. Työntekijänä on hyvä tiedostaa mitkä kaikki asiat voivat vaikuttaa kehitysvammaisen seksuaalikäyttäytymiseen.
Koulutuksessa käsitellään seksuaalisuuden erityispiirteitä erityistä tukea tarvitsevilla kehitysvammaisilla ihmisillä. Minkälaisissa tilanteissa seksuaalisuus voi esiintyä haasteena? Koulutuksessa käsitellään seksuaalista häiriökäyttäytymistä ja miten siihen voi puuttua.

Kouluttaja toimii Henna Kekkonen, joka on toimintaterapeutti YAMK, Auktorisoitu seksuaalineuvoja SSS ja Erityistason seksuaaliterapeutti NACS. Henna on työskennellyt erityistä tukea tarvitsevien asiakkaiden kanssa yli kymmenen vuotta. Hän on kouluttanut seksuaalisuuteen liittyvissä teemoissa laajasti terveydenhuollon ja kuntoutusalan ammattilaisia erilaisissa asumispalveluyksiköissä, terveydenhuollossa sekä kuntoutuspalveluissa.
Lisäksi hän työskentelee sekä toiminta- että seksuaaliterapeuttina autismin kirjolla olevien ja kehitysvammaisten ihmisten kanssa, joten erilaiset arjen haastavat tilanteet ovat hänelle hyvin tuttuja.

Varsinkin iltapäivän Hankalat tilanteet arjessa ja ratkaisukeskeisyys osioon on toivottavaa lähettää kysymyksiä tai esimerkkejä kouluttajalle, joita voidaan käsitellä koulutuksen yhteydessä. Lähetä esimerkkisi tai kysymyksesi osoitteeseen henna.kekkonen@terapiaperhonen.com

Koulutuksesta saatua palautetta: “Avoin puhe ja asiantunteva kouluttaja.” "Asiantuntevuus ja hyödylliset vinkit lisätieto sivustoille."

Koulutus järjestetään vain etäkoulutuksena.

ohjelma:
8.30  Aamukahvi
9.00  Seksuaalisuuden erityispiirteitä ja miten niitä voidaan huomioida
10.15  Tauko 
10.30  Mitä on positiivinen seksuaalikasvatus ja miten seksuaalikasvatuksessa huomioidaan henkilön erityistarpeet. 
11.30  Lounas (omakustanteinen)
12.15  Seksuaalinen häiriökäyttäytyminen ja siihen vaikuttaminen 
13.30  Kahvi 
13.45–15.00 Hankalat tilanteet arjessa ja ratkaisukeskeisyys
 

Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 1.11.

Koulutusinfo

  • Huomioimme koronaepidemiaan liittyvät turvallisuusohjeet ja noudatamme tapahtumissamme kulloinkin voimassa olevia kaupungin ja valtion ohjeistuksia.
  • Koulutuksen toteutumisesta tai tapahtumapaikan muutoksesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli tapahtumassa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Matkat ja majoitus:
Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan

Lisätietoa:

  • koulutuksen vetäjä: asiantuntija, Verneri, Juho Ylitalo, juho.ylitalo(at)kvl.fi, puh. 050 502 7986
  • käytännönjärjestäjä: osastosihteeri Mirka Oksanen, mirka.oksanen(at)kvl.fi, puh. 09 3480 9265

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

OsallistumismaksuKehitysvammaliiton jäsenet 170€. Muut osallistujat 189€.
Paikkakuntaverkkokoulutus
PaikkaEtäkoulutus.
JärjestäjäKehitysvammaliitto ry
KouluttajaHenna Kekkonen, toimintaterapeutti YAMK, Auktorisoitu seksuaalineuvoja SSS ja Erityistason seksuaaliterapeutti NACS

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste