Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, syksy 2023 (pdf, 696 kt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Kehitysvammaisten mielenterveysongelmat - Tunnistaminen ja hoito

Ajankohta: 14.2.2023 klo 09:00 - 16:00

Viimeinen ilmoittautumispäivä on mennyt,  mutta koulutuksessa on vielä tilaa. Voit ilmoittautua mukaan alla olevalla lomakkeella 13.2.  asti.
 

Mielenterveyshäiriöitä esiintyy 30–50 % kehitysvammaisista. Yleisyyden on arvioitu olevan 2–3 – kertainen ei-kehitysvammaisiin nähden. Miten voi erottaa psykiatrisen sairauden ja käytöshäiriön? Mitä lähityöntekijä voi tehdä, jotta henkilö saa oikean diagnoosin ja apua oireisiinsa. Entä mitä terveydenhuollossa tulisi tietää, jotta mielenterveyden häiriö tunnistetaan ja henkilö saa tarvitsemansa avun? 
Koulutuksessa saat tietoa tyypillisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja niiden diagnostiikasta sekä hoidon linjauksista. 

Kohderyhmä: alan lähityöntekijät, terveydenhuollon ammattilaiset, opettajat ja näiden alojen opiskelijat sekä muuta aiheesta kiinnostuneet.

Kouluttaja:  Seija Aaltonen, Lääketieteen tohtori, psykiatrian erikoislääkäri (kehitysvammalääketieteen erityispätevyys)  

Alustava ohjelma:
klo 8.30     Tervetuloa!  Mahdollisuus kuppiin kahvia
klo 9.00     Lyhyt orientaatio päivään. 
klo 9.15     Kehitysvammaisen henkilön mielenterveyteen vaikuttavat tekijät 
klo 10.00   Psyykkisesti oireilevan kehitysvammaisen potilaan tutkiminen
klo 10.30   Mielenterveyden häiriöt ja niiden diagnostiikka 
klo 11.00   Lyhyt tauko (taukopaikat voidaan sopia)
klo 11.10   Mielenterveyden häiriöt ja niiden diagnostiikka -aihe jatkuu
klo 12.00   Lounastauko 
klo 12.45   Mielenterveyden häiriöt ja niiden diagnostiikka -aihe jatkuu
klo 13.30    Psykiatriset hoitomuodot
klo 14.15    (lyhyt tauko)
klo 14.30    Psykiatriset hoitomuodot -aihe jatkuu 
klo 15.15   Mitä ominaisuuksia työntekijältä vaaditaan, kun hän hoitaa psyykkisesti oireilevaa kehitysvammaista potilasta? 
klo 16.00   Koulutuspäivä päättyy

Lisätietoa:

  • koulutuksen sisällöstä: Projektiasiantuntija Liisa Jokela, liisa.jokela(at)kvl.fi, puh. 050 592 8505
  • käytännönjärjestäjä: Jäsenpalveluiden sihteeri Mirka Oksanen, mirka.oksanen(at)kvl.fi, puh. 09 3480 9265
     

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus, toimistokuluina veloitetaan 50 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.
Mikäli henkilö on estynyt osallistumasta sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.
Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin

OsallistumismaksuKehitysvammaliiton jäsenet 187 euroa. Muut osallistujat 208 euroa.
Paikkakuntalähi- ja etäkoulutus
PaikkaKehitysvammaliitto ry, Linnoitustie 2 B, 02600 Espoo
JärjestäjäKehitysvammaliitto ry
KouluttajaSeija Aaltonen, Lääketieteen tohtori, psykiatrian erikoislääkäri (kehitysvammalääketieteen erityispätevyys)

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste