Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, syksy 2023 (pdf, 696 kt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Erityisoppija osalliseksi luovin menetelmin (2 op)

Ajankohdat:
28.9.2023 14:30 - 16:45
5.10.2023 14:30 - 16:45
12.10.2023 14:30 - 16:45
31.10.2023 17:00 - 18:00
2.11.2023 14:30 - 16:45
9.11.2023 14:30 - 16:45

HUOM! Opetushallituksen tukema maksuton täydennyskoulutus on suunnattu opetustoimen henkilöstölle

Koulutukseen osallistujilla tulisi olla tietokoneen lisäksi käytössään iPad ja mahdollisuus hankkia siihen koulutuksessa käytettävät ohjelmat. 

Koulutuksessa tutustutaan ja kokeillaan seuraavia sovelluksia:

Clips, iMovie, iMotion, Green Screen by Do Ink (maksullinen, ei ole pakko asentaa koulutusta varten), Keynote, Pages, Book Creator (suosituksena maksullinen versio mutta ilmainenkin versio riittää, sillä mahdollista tehdä 1 kirja), GoTalk Now Lite, MOI – my own interactions, SymboTalk, 3D Bear, Garageband.  
 

Näiden lisäksi koulutuksessa esitellään lyhyesti myös muita sovelluksia, jotka voi asentaa koulutuksen jälkeen.  
 

Toteutus

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa (Teams).

Alustava sisältö

Koulutuksessa perehdytään erityisopetuksessa hyödynnettäviin sovelluksiin (iPad), jotka vahvistavat erityistä tukea tarvitsevan oppijan osallisuutta ja vuorovaikutusta. Painopiste on kehittää osallistujien omia digitaitoja ja rohkaista heitä uudistamaan opetustaan oppilaita aktivoivampaan suuntaan. Tämä tapahtuu luovan ilmaisun ja erilaisten kommunikointisovellusten keinoin: mm. kuvakerronta, oppijan itsensä tekemät sähköiset tuotokset, e-kirjat, äänitteet, videot ja kommunikointi tuetusti. 

Koulutuksessa jaetaan hyviä käytänteitä, opetusideoita ja kokemuksia, joissa erityistä tukea tarvitsevat oppilaat ovat aktiivisia toimijoita ja heidän osallisuuttaan vahvistetaan. Koulutus on käytännönläheinen, opetustyöhön läheisesti liittyvä ja sitä kehittävä, etäjaksoilla testataan uusia osallisuutta tukevia sovelluksia ja opetusideoita.

 Verkkokoulutus, 5 koulutuskertaa (+ 1 vapaamuotoinen verkkotapaaminen 31.10. klo 17-18).

Osallistuminen

Opetushallituksen tukemana koulutukseen otetaan 25 osallistujaa. Opetushallitus ei vastaa mahdollisista ruokailu- ja matkakuluista eikä sijaisten järjestämisestä aiheutuvista kuluista.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä 7.9.2023.

Koulutusinfo

  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.

Lisätietoa

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ilman kuluja. Jos peruminen tapahtuu tämän jälkeen, veloitamme perumismaksun.

Mikäli osallistuja keskeyttää koulutuksen ilman painavaa syytä, peritään osallistujalta keskeytysmaksu.

OsallistumismaksuKoulutus on maksuton: Opetushallituksen tukema opetushenkilöstön täydennyskoulutus
PaikkakuntaVerkkokoulutus: Teams
JärjestäjäElinikäisen oppimisen yksikkö

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste