Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Selkokirjoittamisen työpaja opettajalle (2 op)

Ajankohdat:
6.11.2023 13:30 - 16:00
7.11.2023 13:30 - 16:00
15.11.2023 14:00 - 16:00
27.11.2023 13:30 - 16:00
29.11.2023 13:30 - 16:00

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu opetusalan ammattilaisille (ammatillinen ja lukio-opetus, vapaa sivistystyö ja peruskoulu: (erityis)opettajat ja ohjaajat, S2-opettajat). Koulutus on jatkokurssi, johon voit osallistua vain, jos olet käynyt jonkin selkokielen peruskurssin tai perehtynyt aiheeseen itsenäisesti. 

Toteutus

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa (Teams).

Alustava sisältö

Käytännönläheisessä työpajassa syvennetään selkokirjoittamisen taitoa ja työstetään omaa selkokielistä oppimateriaalia tai muuta työhön liittyvää tekstiä. Pääpaino on osallistujien omissa teksteissä, mutta työpajassa tutustutaan myös esimerkkeihin erilaisista selkojulkaisuista ja tehdään kirjoitusharjoituksia. 

Oman tekstin työstämiseen on varattu kurssilla aikaa, mutta sitä voi tarvittaessa tehdä myös tapaamiskertojen välissä. Tekstistä saa palautetta kouluttajalta ja muilta kurssilaisilta. Tehtävä on pakollinen osa kurssin suoritusta, ja sen palautus on 19.11.2023. 

Kurssi on keskusteleva, ja sen aikana kirjoitetaan paljon. Siksi on tärkeää, että osallistujat ovat mukana jokaisella kerralla. Huomioithan myös, että koulutukseen ei voi osallistua puhelimella, sillä työskentelemme pikkuryhmissä, joihin puhelimella ei pääse.

Ennen kurssin alkua mieti jo ennakkoon, mitä tekstiä haluat työstää (esim. tehtävä, Powerpoint-esitys, viesti vanhemmille, kurssikuvaus). Tekstin aiheen kannattaa olla sellainen, että siitä on hyötyä etenkin selkokieltä tarvitseville henkilöille. Voit kirjoittaa tekstin suoraan selkokielellä jostakin valitsemastasi aiheesta tai tehdä selkomukautuksen yleiskielisestä tekstistä. Jos aiot julkaista mukautuksen, huomioi tekijänoikeudet. Valmistaudu esittelemään valintaasi lyhyesti muille ensimmäisellä koulutuskerralla.

Kouluttajat 

Selkokeskuksen ja Opikkeen asiantuntijat  

Osallistuminen

Opetushallituksen tukemana  koulutukseen otetaan 12 osallistujaa. Opetushallitus ei vastaa mahdollisista ruokailu- ja matkakuluista eikä sijaisten järjestämisestä aiheutuvista kuluista.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 13.10.2023.
 

Lisätietoa

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ilman kuluja. Jos peruminen tapahtuu tämän jälkeen, veloitamme perumismaksun.

Mikäli osallistuja keskeyttää koulutuksen ilman painavaa syytä, peritään osallistujalta keskeytysmaksu.

OsallistumismaksuKoulutus on maksuton: Opetushallituksen tukema opetushenkilöstön täydennyskoulutus
PaikkakuntaVerkkokoulutus: Teams
JärjestäjäElinikäisen oppimisen yksikkö

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste