Sillalla 2020 -seminaari

Järjestyksessä neljästoista Tikoteekin järjestämä Sillalla-seminaari pidetään 12.-13.3.2020 Hanasaaressa, Espoossa. Seminaarin pääluennoitsijaksi on lupautunut professori David McNaughton Pennsylvanian osavaltionyliopistosta. McNaughton on yksi AAC-alan uranuurtajista.

”Tarvitaan uusia lähestymistapoja, jotta puhevammaisten ihmisten ja heidän perheidensä odotukset osallistumisesta ja kommunikoinnista toteutuvat. Penn Staten yliopistossa olemme tutkineet uusien AAC-interventiomenetelmien vaikutuksia ja olemme nähneet myönteisiä tuloksia tukemalla puhevammaisten lasten ja nuorten osallisuutta yhteisöissä ja sosiaalista vuorovaikutusta ikätovereiden kanssa”, McNaughton kertoo.

Sillalla-seminaarin esityksissään David McNaughton käsittelee muuan muassa AAC-tuen merkitystä aikuisuuteen siirtymisessä, puhevammaisten lasten ja aikuisten lukitaitojen tukemista ja kommunikoinnin tukemista videopohjaisen VSDn avulla. Aiheet ovat valtavan mielenkiintoisia eikä niitä ole juurikaan käsitelty Suomessa alan seminaareissa tai koulutuksissa.

Pääluennoitsijan ohella Sillalla-seminaarissa esiintyy iso joukko osaavia ammattilaisia ja esiin nostetaan monia kiinnostavia aiheita. Ohjelmasta löytyy muuan muassa koulun näkökulmia Voimauttavaan vuorovaikutukseen, tiedon välitykseen kommunikointipassin avulla ja luvassa on myös Marja Korhosen esitys hänen koulukiusaamisen vastaisesta työstään.

Seminaarin esittäjäkaartissa on asiantuntemusta moneen lähtöön. Ohjelmasta löytyy erityisopettajaa, AAC-ohjaajaa, erikoispsykologia, tutkijaa, tohtorikoulutettavaa, kommunikaatio-opetuksen asiantuntijaa, IT-asiantuntijaa, puheterapeuttia, apuvälineteknikkoa, toimintaterapeuttia, kommunikaatio-ohjaajaa, teatteriopettajaa ja kuvataiteilijaa. Kun tähän listaan lisätään vielä vertaisohjaaja Liisa Mertala, yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Satu Rautiainen ja aina yhtä inspiroiva kirjailija, malli Kati van der Hoeven, niin vuoropuhelun monipuolisuudesta ei varmaankaan ole syytä olla huolissaan.

HUOM! Koska Suomessa ei ole ainakaan toistaiseksi vielä koronavirusepidemiaa, etenemme Sillalla-seminaariin liittyvien järjestelyiden suhteen normaaliprosessin mukaisesti. Seuraamme ja noudatamme tarvittaessa viranomaisten ohjeistuksia.

Linkki Sillalla 2020 -ohjelmaan

Vastaa

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).