Kevään ensimmäinen Tikonen-verkkolehti on ilmestynyt. Tervetuloa lukemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista!
- Yksin emme onnistu – tarvitsemme yhteistyötä ja yhteistyökumppaneita, toteaa Tikoteekin johtaja Eija Roisko pääkirjoituksessaan.
- Artikkeli Afaattinen henkilö voi keskustella, vaikka ei osaa aina puhua kertoo, miten Aivoliiton ja työväen- ja kansalaisopistojen Juttu-tupa-ryhmissä on käytetty onnistuneesti Keskustelumattoa ryhmäkeskusteluissa. Haastateltavina ovat Aivoliiton Krista Hoffström sekä Juttu-tupien ohjaaja Johanna Salmi.
- Mieleisiä elämyksiä, hyvää arkea ja rauhallisia yöunia. Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen Heidi Laurila ja Mervi Pääkkönen jakavat ensikokemuksia Rohkaisimesta, Tikoteekin uudesta toimintamallista.
- Rohkaisimesta sekä HYP-toimintamallista puhutaan myös artikkelissa Tikoteekin toimintamallit auttavat vammaistyön opettajaa ja opiskelijoita. Siinä vammaisalan opettaja Niina Calleeuw Tredusta kertoo, miten hän hyödyntää Tikoteekin toimintamalleja työssään.
- Avustavan tietotekniikan juttusarja jatkuu. Lue artikkeli Click 2 Speak – ilmainen puhetta tuottava ruutunäppäimistö ja tietokoneen käytön apuvälinesovellus.
- Miten lisätään kommunikoinnin apuvälineiden käyttöä ja kommunikoinnin tukea päiväkodissa? Uusi Tikoteekki kehittää -juttusarja alkaa. Tikoteekin asiantuntijat Kaisa Laine ja Virpi Yiannakou kertovat uudesta kehittämishankkeesta, jossa etsitään keinoja kommunikoinnin tukemiseen päiväkodin ryhmätilanteissa.
- Edistetään yhdessä puhevammaisten ihmisten oikeutta kommunikointiin -artikkelissa kerromme, millaista yhteistyötä ja vaikuttamistyötä teemme. Kysy lisää, jos sinä tai organisaatiosi haluatte mukaan vaikuttamaan puhevammaisten ihmisten asioihin!
- Vinkkijutussa esittelemme maksuttoman, helposti käyttöön otettavan Rohkaisin-materiaalin.
- Uutisjutussa kerrotaan Johanna Kaitsalmen väitöskirjasta Erityiseksi määritellyn lapsen vaikuttajuuden toteutumisen mahdollistava hoitotyö. Lasten kuntoutushoitotyön dialoginen malli.
Kommentit