Rohkaisin on asenne ja toimintatapa, jonka avulla vahvistat puhumattoman, olemuskielisen ihmisen itsemääräämisoikeutta ja tuet häntä tekemään päätöksiä. Tikoteekin uusi toimintamalli julkaistiin Apuväline 2023 -tapahtumassa. Siihen voi tutustua myös maksuttomassa webinaarissa 29.11.2023.

Rohkaisin-kuvat: Jenni Kärnä-Escalante

Jokaisella on oikeus omannäköiseen elämään

Rohkaisimen taustalla on ajatus siitä, että jokaisella ihmisellä on tarve ja halu elää omannäköistä elämää. Kaikilla on oikeus tehdä päätöksiä ja kertoa mielipiteitään. Kaikki myös osaavat kertoa mielipiteitään ja tehdä päätöksiä omalla tavallaan.

Olemuskielisen ihmisen oikeus omannäköiseen elämään toteutuu vain toisen ihmisen tuella. Rohkaisin auttaa sinua tutustumaan tukea tarvitsevaan henkilöön ja tulkitsemaan hänen olemuskielellä ilmaisemiaan mieltymyksiä. Lisäät hänen elämäänsä asioita, joista hän pitää ja on kiinnostunut.

Rohkaisimen perusidea on yksinkertainen. Riittää, kun muistat nämä kolme asiaa:

  • Valitse aisti.
  • Kokeile uutta.
  • Toteuta mieluisaa.

Rohkaisin on tarkoitettu
• nuorelle tai aikuiselle, joka kommunikoi pääosin olemuskielellä eli ilmeillä, eleillä, liikkeillä ja toiminnalla
• tukijoille eli olemuskielisen ihmisen kotona ja päivätoiminnassa työskenteleville ammattilaisille (omaohjaaja, ohjaajat, hoitajat) sekä perheenjäsenille
• kodin ja päivätoiminnan työntekijöitä konsultoiville ammattilaisille ja asiantuntijoille.

Tutustu Rohkaisimeen

Vastaa

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).